La fàbrica (III)

Comptes clars

1. El poeta es descriu a si mateix com un home assenyat i amb sentit comú. Amb quins arguments ho defensa?

2. Què es qüestiona?

3. Analitza el tipus de vers i les rimes utilitzades en aquest poema.

Ara, Miquel 

1. Com defineix els temps “actuals”?

2. Segons ell, quan és que els poderosos demostren els seus sentiments?

3. Amb quina imatge expressa la relació entre els pobres i els poderosos?

4. A què compara la situació social del moment? Què cal fer, segons ell?

Oració del Pare Nostre

Pare nostre, que esteu en el cel: / Sigui santificat el vostre nom. / Vingui a nosaltres el vostre regne. / Faci’s la vostra voluntat, / així a la terra com es fa en el cel./ El nostre pa de cada dia, /doneu-nos, Senyor, el dia d’avui. / I perdoneu les nostres culpes,/ així com nosaltres perdonem els nostres deutors./ I no permeteu que nosaltres caiguem en la temptació, / ans deslliureu-nos de qualsevol mal. Amén.

Pare nostre que esteu en el cel  / Sia augmentat sovint el nostre sou. / Vingui a nosaltres la jornada de set hores, / Faci’s un xic la nostra voluntat, així com la d’aquells que sempre manen. / El nostre pa de cada dia,  doneu-nos el més fàcil que no pas el d’avui, / Perdoneu els nostres pecats  / així con nosaltres perdonem / els dels nostres encarregats. / I no ens deixeu caure a les mans del director, / ans advertiu-nos si s’apropa, Amén.

07 Nova Oracio Del Parenostra

Aquesta entrada ha esta publicada en Poesia: La fàbrica. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.