Lectures recomanades

LECTURES RECOMANADES PER A 3r i 4t ESO

1- PER A BON LECTORS

  • La pell freda. Albert Sánchez Piñol. La Campana.

Novel•la sorprenent i trepidant, amb notes d’aventures, ciencia ficció i terror. El protagonista arriba a una illa per tal de rellevar el faroner, que és el seu únic habitant. A la nit, però, descobreix que apareixen unes éssers misteriosos. Una de les obres més traduïdes a altres idiomes, de la literatura catalana.

  • El jardí de mitjanit. Philippa Pearce. Editorial Viena.

El Tom és un jove que es veu obligat a anar a viure a casa d’uns oncles, perquè el seu germà està malalt de xarampió. Un cop allà, s’avorreix molt i molt. Una nit en què no pot dormir, sent com el rellotge toca les 11, les 12, les 13. És aleshores quan surt de la casa i descobreix que tot és ben diferent, també veu unes ombres inquietants…

2- NIVELL INTERMEDI

  • El vuitè clan. Justine Evans. Ediciones B.

Història de fantasia i de ciencia ficció. Ideal per a lectors de ‘Els jocs de la fam’ o de la sèrie ‘Divergent’. S’ha produït una gran inundació i set clans de la ciutat de Nyork es disputen el control de les terres ‘seques’. Tot i que ningú no ho espera, n’apareix un viutè que ho capgirarà tot.

  • Totes les fades del regne. Laura Gallego. Editorial Montena.

És una de les novel•les finalistes del premi Atrapallibres d’enguany. Gallego és una de les autores més reconegudes de la literatura juvenil de l’estat. La Camèlia és una fada que fa més de tres-cents anys que ajuda a nois i a noies, fins que es troba amb el jove Simó, amb qui no li servirà de res la seva experiència centenària.

  • Big game. Dan Smith. Editorial Bambú.

És una obra que tracta del salt a la maduresa. Oskari viu a Finlàndia. Abans de fer 13 anys, ha de passar tot un dia i tota una nit al bosc, amb un arc i un joc de fletxes. A banda de sobreviure, haurà de caçar l’animal més gran que trobi. Es produirà, però, un fet que trasbalsarà tots els plans previs.

  • L’univers de Poe. Edgar Allan Poe. Editorial Bambú.

És un petit recull d’algunes dels millors relats de terror de Poe. En un annex molt interessant, se’ns explica la societat americana de l’època i l’entorn de l’escriptor.

3- TOTS ELS PÚBLICS

  • La mort a sis vint-i-cinc. Jordi Cervera. Edebé.

La dona i el fill d’un famós jugador de l’NBA són assassinats. La posterior investigació intentarà esbrinar què hi ha al darrera, tot havent de superar pressions, amenaces i xantatges…

  • El lladre del llampec. Rick Riordan.

Primera part de les aventures de Percy Jackson. Històres farcides d’aventures i de fantasia.

  • Diumenge al matí, al peu del salze.Dolors Garcia i Cornellà. Barcanova.

Mitjançant facebook, una colla d’antics companys de classe són convidats a passar un cap de setmana a una casa de colònies on havien estat de fi de curs uns quants anys enrera. Fou aleshores que van omplir una capsa amb objectes simbòlics que ara recuperaran…

  • Diari del búnker. Kevin Brooks. Fanbooks.

Novel•la guanyadora de diversos premis, és el diari d’en Linus, un jove londinenc que viu al carrer i que, un bon dia, és segrestat i tantcat en búnquer sense comunicació amb l’exterior. Al cap d’uns dies de l’inici del captiveri, apareixen quatre persones més….

Aquesta entrada ha esta publicada en Lectures recomanades, Lectures recomanades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.